Instalacija CMS-a WordPress

Svi O2 Hosting web hosting i reseller hosting paketi sadrže Softaculous skripte (cPanel > Softaculous) putem kojih možete izvršiti instalaciju CMS-a WordPress na Vaš hosting paket u samo par koraka.

Napomenuli bismo da O2 Hosting podrška ne sadrži održavanje stranica za koje je isključivo odgovoran korisnik hosting paketa. CMS WordPress je popularan "open source" CMS te kao takav jedan od napadanijih CMS-ova na internetu, stoga je izuzetno bitno redovito održavati CMS i pripadajuće skripte (plugin-ove i predloške tema) izvršavajući redovite nadogradnje CMS-a i skripti, kako biste minimalizirali mogućnost kompromitacije (hack-a) CMS-a WordPress. Isto tako napomenuli bismo da se sam developer CMS-a ograđuje od skripti trećih. Većina nadogradnji su sigurnosne nadogradnje.

Imajte na umu da više od 99% hack-ova dolazi od nesigurnih php skripti. Ove nesigurnosti u php skriptama dolaze iz programskog koda, pa stoga nema apsolutno nikakvog načina pronalaska "svih" nesigurnih skripti.

Isto tako bitno je napomenuti da je za sadržaj na hosting paketu, VPS-u i/ili dediciranom serveru isključivo odgovoran korisnik.

  • WordPress, CMS, CMS WordPress, Instalacija, Instalacija WordPress
  • 0 Korisnici koji smatraju članak korisnim
Je li Vam ovaj odgovor pomogao?

Vezani članci

Kako dodatno zaštiti WordPress?

Mogućnosti kompromitacije CMS-a WordPress su višestruke. Ponajprije poradi plugin-ova i...